Calculator magnetic

Calculați forța de tracțiune a unui magnet de neodim din date precum formă, dimensiuni și material:

mm
mm
(?)

Cum se calculează forța de tracțiune?

Este posibil să se calculeze forța de tracțiune din densitatea fluxului magnetic de pe suprafața magnetului. Cu toate acestea, adesea aceste calcule teoretice nu sunt în concordanță cu datele experimentale. Calculatorul nostru se bazează pe multe măsurători ale unui număr mare de magneți de diferite dimensiuni. Forța de tracțiune a acelor magneți care nu au fost măsurați este calculată prin interpolare între magneții măsurați deja cunoscuți.

Calculatorul nostru vă spune și puterea câmpului magnetic (cunoscută și sub denumirea de densitate a fluxului magnetic) în Gauss. Este câmpul magnetic de pe suprafața magnetului din mijlocul laturilor pe care se află polii. Această valoare este calculată în mod fiabil prin formule verificate pentru calcularea intensității câmpului magnetic din jurul magnetului.

Calculatorul este conceput pentru a calcula forța de tragere standard a magneților neodim. Rezultatele nu se aplică magneților din ferită sau pot magneților tip oală.

Ce înseamnă forța magnetului în kg?

Calculatorul nostru calculează forța necesară pentru a trage magnetul departe de o placă groasă de oțel în condiții ideale. Forța poate fi redusă dacă obiectul metalic atras nu este din oțel pur, are un strat de alt material (de exemplu vopsea), are o suprafață neuniformă/curbată, magnetul este tras lateral și nu perpendicular pe suprafața metalică, suprafața obiectului este parțial ruginită sau grosimea oțelului nu este suficientă.

Vă recomandăm să alegeți magneți cu o forță de tracțiune mai mare și să testați magneții în condiții mai dificile înainte de a cumpăra o cantitate mai mare.

Consultați un articol separat pentru mai multe informații: Care este semnificația forței de tracțiune a unui magnet?
Dacă aveți nevoie de sfaturi cu privire la selecție, contactați-ne la info@magnetfishing.ro. Putem produce magneți de orice dimensiune personalizată.

Articole similare