Magneți de neodim și instrucțiuni de siguranță
Acest articol oferă o prezentare generală a riscurilor de siguranță asociate cu magneții de neodim și instrucțiuni privind modul de prevenire a acestora.
Pericol de înghițire
Copiii ar putea înghiți magneții mici. Dacă sunt înghițiți mai mulți magneți, aceștia ar putea rămâne blocați în intestine și pot crea complicații pentru sănătate. Magneții nu sunt jucării! Copiii nu trebuie să se joacă cu magneții!
Magneții neodim sunt fragili
Magneții neodim se atrag unul pe altul cu o forță mare. Se pot sparge sau deteriora dacă se ciocnesc. După ciocnirea magneților, fragmentele ascuțite pot zbura până la câțiva metri și pot duce la rănirea ochilor. Când lucrați cu magneți mai mari, purtați ochelari de protecție și asigurați-vă că persoanele din jur sunt protejate sau suficient de departe. Instrucțiuni video pentru separarea și unirea magneților pot fi găsite la www.orodian.ro/manipulare.
Pericol de contuzii
Magneții neodim au o forță de atragere mare. Dacă sunt manevrați cu neatenție și degetele sunt prinse între doi magneți puternici, pot apărea leziuni puternice sau vânătăi. Purtați mănuși de protecție când manipulați magneți mari. Înainte de a manipula magneți mari, urmăriți videoclipul la www.orodian.ro/manipulare.
Stimulator cardiac
Magneții pot afecta funcționarea stimulatoarelor cardiace și a defibrilatoarelor implantate. Stimulatorul cardiac poate trece în modul de testare în prezența magneților, provocând greață. Este posibil ca defibrilatorul să nu mai funcționeze.
Dacă purtați aceste dispozitive, păstrați o distanță suficientă față de magneți. Avertizați purtătorii acestor dispozitive să NU se apropie de magneți!
Obiecte grele
Sarcinile prea mari sau deteriorarea magnetului pot cauza ca magnetul sau cârligul magnetic să se desprindă de suprafața atrasă. Forța de tragere pe care o indicăm pentru fiecare forță de magnet se aplică în condiții ideale. Prin urmare, aveți în vedere o marjă de siguranță ridicată.
Căderea obiectelor poate provoca răni grave. Nu utilizați magneți acolo unde oamenii ar putea fi răniți dacă magneții se defectează.
Câmp magnetic
Magneții produc câmpuri magnetice puternice care pot deteriora televizoarele, laptopurile, unele tipuri de ceasuri, căștile, difuzoarele sau alte dispozitive electronice și pot șterge datele de pe hard disk sau carduri de credit.
Păstrați magneții la o distanță suficientă de aceste obiecte. Un tabel cu distanțele recomandate poate fi găsit la www.orodian.ro/magneti-si-electronice.
Păstrați magneții neodim departe de tipurile mai slabe de magneți (folii și benzi magnetice, magneți din ferită, AlNiCo, SmCo). Câmpul lor magnetic puternic ar putea demagnetiza magneții mai slabi.
Alergia la nichel
Majoritatea magneților noștri conțin nichel. Unii oameni pot fi alergici la nichel. Contactul prelungit cu magneții placați cu nichel poate provoca alergii.
Evitați contactul prelungit al magneților placați cu nichel cu pielea.
Dacă sunteți deja alergic la nichel, evitați orice contact cu magneții.
Trimiterea prin poștă
Câmpul magnetic din jurul pachetului poate deteriora pachetele din jur sau mașinile de sortare a corespondenței. Pentru transport, utilizați o cutie mai mare căptușită în interior pe toate părțile pentru a obține o distanță de siguranță între magneți și suprafața pachetului. Aranjați magneții în pachet astfel încât câmpurile lor magnetice să se anuleze. Cu magneți foarte puternici, puteți proteja câmpul magnetic cu plăci de oțel.
Transport aerian
Câmpul magnetic al magneților ambalați necorespunzător poate afecta dispozitivele de navigație din aeronave. Când transportați magneți pe calea aeriană sau îi trimiteți în străinătate, asigurați-vă că ambalajul respectă toate standardele de siguranță.
Oxidare
Magneții neodim fără un strat protector de suprafață se oxidează și își pierd puterea în timp. Prin urmare, toți magneții noștri de neodim sunt protejați printr-un tratament de suprafață. Evitați deteriorarea stratului de protecție a suprafeței.
Cel mai comun strat de acoperire nichel-cupru-nichel nu este rezistent la umiditate și nu este potrivit pentru utilizare în exterior. Pentru utilizare în aer liber, o suprafață din cauciuc, plastic sau rășină epoxidice este mai potrivită.
Puteți citi mai multe despre avantajele și dezavantajele diferitelor tipuri de acoperire la www.orodian.ro/suprafata.
Rezistența la temperatură
Magneții convenționali din neodim își pierd o parte din puterea lor la temperaturi de peste 80 °C. Nu expuneți magneții la temperaturi extrem de ridicate. Dacă aveți nevoie de magneți cu rezistență mai mare la căldură, completați formularul la www.orodian.ro/productie-personalizata, îi putem realiza la comandă.
Prelucrare
Magneții neodim sunt fragili, sensibili la temperaturi ridicate și se oxidează ușor. Când găuriți sau tăiați cu unelte necorespunzătoare, magnetul se poate rupe. Un magnet cu o suprafață deteriorată începe să se oxideze și în timp își pierde puterea.
Magnetul poate pierde din forță și din cauza căldurii generate. În plus, praful metalic fierbinte generat se poate aprinde. Evitați prelucrarea mecanică a magneților. Dacă aveți nevoie de magneți de formă specială, vă putem produce la comandă. Mai multe informații la www.orodian.ro/productie-personalizata.